Поръчай по телефона: 0877 78 01 01

Водоуйсточивост при часовниците

25.09.2014г.

Това ръководство има за цел да Ви осигури информация и разбиране за измерванията за водоустойчивост при часовниците.

Какво означава водоуйсточивост (WATER RESISTANCE)?

Водоуйсточивост или “water resistance” е устойчивостта на часовника против напръскване с вода и проникване на влага.

   

Водоустойчивостта на часовниците не е еднаква за различните модели и марки. Всеки часовник получава своята степен водоустойчивост въз основа на лабораторни тестове за налягане. Часовникът се подлага на статични тестове във въздушна среда и се симулира налягането на водата. Важно е да се отбележи, че това са статични тестове.

Означението на водоустойчивостта на часовниците е относително понятие. При енергично плуване, силен удар във вода или скачане във воден басейн, създаденото моментно налягане на часовника може многократно да надвиши степента на водоустойчивост на часовника, вследствие на което ще се наруши херметичността на касата на часовника.

Бутоните на корпуса и коронката на часовника НЕ трябва бъдат натискани в съприкосновение с вода, защото това гарантира проникването и.

Важно е да знаете, че часовник, отбелязан като "3АТМ Water resistance", или WR 30M или 3BAR), може да издържи САМО на случайно напръскване или кратко потапяне във вода. Такъв часовник не може да издържи на условията на къпане, плуване или задържане на часовника под течаща вода. Тази степен е същата, както степента отбелязана с надпис "water resistant". Осигурява защита само при СЛУЧАЙНО МОКРЕНЕ, а НЕУМИШЛЕНО мокрене.

При 5 АТМ или "50M WATER RESISTANCE", или "5BAR" водна защита, часовникът може да се ползва в басейн, но без гмуркане в дълбочина. При този тип часовници, може да се говори за водоустойчив часовник, макар и не в пълна степен.

ВАЖНО: Часовниците, отбелязани като водоустийчиви в сайта ни са с 3АТМ Water resistance! Ако е попаднала вода във Вашия часовник, то причината за това е неправилна експлоатация.

Видове и степени на водоусточивост:

ДАМСКИ КОЖЕН ЧАСОВНИК SEXY
49.99 лв
КУПИ
ДАМСКИ КОЖЕН ЧАСОВНИК H025 GOLD НОВО
29.99 24.99 лв
КУПИ
ЛУКСОЗЕН МЪЖКИ ЧАСОВНИК H050
69.99 лв
КУПИ
Горе